SHAKESPEARE NA EXIT

Učenici prvih i trećih razreda Veterinarske škole u organizaciji prof. hrvatskog jezika Gabrijela Jurića posjetili su 16. 4. 2024. Kazalište “Exit” i gledali predstavu “Shakespeare na Exit” u režiji Matka Raguža.

Riječ je o predstavi koja je svojim šarmom mamila ovacije publike uz energičan nastup trojice glumaca: Jerka Marčića, Živka Anočića i Marka Makovičića. Njih trojica uspjeli su u manje od dva sata zgusnuti cjelokupan Shakespeareov opus i sažeti 37 dramskih komada, a pritom su se likovi i djela međusobno nadovezivali i činili jednu uravnoteženu cjelinu.


Zadržavši se uglavnom na poznatijim Shakespeareovim tekstovima i Shakespeareovim besmrtnim likovima: Hamletu, Romeu i Juliji, kralju Learu, Richardu III., Henriku VIII. i drugim, glumci su vrhunski odigrali razne glumačke dosjetke. Ono što je najviše raznježilo i nasmijalo publiku do suza različita su oponašanja i gestikulacije glumaca.

Uigrani, koncentrirani i vješti glumci odlično su izvršili svoj glumački zadatak, s lakoćom su se prebacivali iz uloge u ulogu, spontano su odigrali sebe, a upornim i hrabrim stvaralačkim ludizmom zbijali su šale na svoj račun.

Miks Shakespearovih djela odvijao se gotovo u praznom crnom prostoru pozornice, gdje važno mjesto zauzima mašta, ljupkost kazališta i muzikalnost glumačke igre.

Predstavu bih preporučila svakome jer su zagarantirani smijeh i opuštenost.

                                                                                                             Emma Mustić Zlački




Popularni postovi s ovog bloga

Pismo svima koji su me vrijeđali

Narcisoidnost i narcisoidne osobe

U posjet kazalištu