Važnost skloništa za napuštene životinje 

            Skloništa za životinje nevjerojatna su mjesta koja pružaju privremeni dom za napuštene i zlostavljane životinje. Vode ih stručnjaci za brigu o životinjama, veterinarski tehničari i volonteri koji se brinu o dobrobiti životinja.

Skloništa za životinje pružaju sigurno utočište napuštenim životinjama dok im se ne pronađe trajni dom. Ona im osiguravaju hranu, smještaj i ljubav koja im je potrebna. Osim toga skloništa pružaju i medicinsku njegu, vakcinacije, sterilizacije i kastraciju kako bi se osiguralo zdravlje i dobrobit životinja. Skloništa za životinje nude razne aktivnosti i programe kako bi se osvijestilo i potaknulo zajednicu da pomognu životinjama koliko god mogu. To uključuje socijalizaciju životinja s ljudima i drugim životinjama, šetnje, treninge sa psima, igre i druge oblike tjelesnih aktivnosti koji pomažu da se životinja oporavi i mentalno i fizički. Skloništa također organiziraju kampanje za usvajanje, edukativne programe o odgovornom vlasništvu životinja te podižu svijest o važnosti zaštite životinja u zajednici.

U Hrvatskoj postoje nekoliko skloništa za životinje koja pružaju utočište i brigu za napuštene životinje. Jedno od njih je Sklonište za životinje Dumovec i Noina Arka u Zagrebu. Ovo sklonište radi na spašavanju, zbrinjavanju i udomljavanju životinja. Ova skloništa su od vitalnog značaja za zaštitu i dobrobit životinja u našoj zajednici.

Svatko od nas može pomoći skloništima za životinje na razne načine. Može volontirati, donirati hranu, igračke ili novac, promovirati usvajanje životinja i educirati druge o važnosti skloništa. Naša podrška pomaže tim skloništima u njihovoj misiji spašavanja i brige za životinje.

                                                                                                                        Karlo Jovica




                                                                                                                       







Popularni postovi s ovog bloga

Pismo svima koji su me vrijeđali

Narcisoidnost i narcisoidne osobe

U posjet kazalištu