Italija


Putujem…

                Volim putovanja, nove gradove i države. Već dugo smo mama, tata, brat i ja planirali otići na putovanje koje će zadovoljiti naš avanturistički duh. Odabir je pao na susjednu Italiju. Prekrasnu zemlju bogate povijesti i kulture te domovinu domaće tjestenine, koja je glavna namirnica talijanskih obroka.

                Na putovanje smo krenuli osobnim automobilom kako bismo mogli obići sva mjesta koja su dostupna samo za takvu vrstu prijevoza. Krenuli smo rano ujutro kako bismo imali više vremena za razgledavanje. Prvi grad na popisu koji smo odlučili posjetiti bio je Trst. Prijašnjim generacijama poznat kao mjesto za dobru kupovinu. Danas je to grad i luka koja sadrži mnoge znamenitosti koje svakako treba posjetiti. Jedna od ljepših prekrasni  je dvorac Miramare i svjetionik Vittoria Light. 



                Nakon što smo se prošetali po rivi, putovanje smo nastavili prema Laziseu. Tamo smo iznajmili apartman koji je u dvorištu imao i bazen. Večer smo iskoristili za kupanje i odmaranje kako bismo bili odmorni za novi dan. Drugi dan smo cijeli odlučili provesti u zabavnom parku Gardaland. To je najveći tematski zabavni park u Italiji, gdje ima puno zabave, adrenalina, magije i avanture za cijelu obitelj. Nakon ludog i zabavnog dana večer smo ponovno proveli opuštajući se u bazenu. Treći dan je bio rezerviran za Modenu i Maranello. To su gradovi poznati po muzejima koji su posvećeni Ferrariju, a fokusirani su na život i djelo Enza Ferrarija, utemeljitelja marke sportskih automobila Ferrari.



                Četvrti dan naše talijanske avanture proveli smo u Veroni. To je grad u kojem se odigrala najljepša i najtragičnija ljubavna priča svih vremena, ona o Romeu i Juliji. Tamo smo odlučili posjetiti Julijinu kuću i vidjeti poznati Julijin balkon. Verona ima dugu tradiciju dobre hrane koju smo odlučili provjeriti u jednom od restorana. U Veroni se nalaze brojni spomenici iz rimskog doba te ostaci gradskih zidina. Povijesne znamenitosti koje krase ovaj grad su Gavijev slavoluk i Augustovo kazalište. Svakako treba izdvojiti i Veronsku arenu koja je dobro očuvani rimski amfiteatar i međunarodno poznata građevina za predstave i operu pod zvijezdama.



                Zadnji dan proveli smo u Veneciji, za koju se kaže da je grad kanala i romantike. Njezina najpoznatija građevina je Bazilika sv. Marka ispred koje se nalazi Trg sv. Marka, glavni trg Venecije. Venecija oduševljava svojim brojnim kanalima koji još više dolaze do izražaja ako se obilaze gondolom. Nakon obilaska kupili smo suvenire i uputili se prema kući.

                Pet dana, puno vožnje, adrenalina i zabave, ali svaki trenutak vrijedan spomena i pamćenja. Putovanje koje je ispunilo sva moja očekivanja i koje bih svakako ponovila na nekim novim destinacijama. Uvijek ću ga pamtiti i prisjećati se svih trenutaka.

Mia  Dolenec, 3.B

Popularni postovi s ovog bloga

Pismo svima koji su me vrijeđali

Narcisoidnost i narcisoidne osobe

U posjet kazalištu